Open Hand Kamp in Hasselt van 24/7 t.e.m. 29/7/2016: word superheld(in) in vijf dagen!

Zoals we al aankondigden dromen we dit jaar van een echt zomerkamp op verplaatsing, mét overnachtingen! Een week lang samen met een groepje enthousiaste kinderen helemaal weg zijn van de wereld en ergens midden in de natuur onze dagen vullen met zalige uren vol spanning en ontspanning. We vonden hiervoor een uitgelezen plekje, omringd door bossen en lekker dichtbij: kamphuis Akabe in Hasselt.

Maar nu zijn we nog op zoek naar ten minste 20 kandidaten die in 5 dagen een echte superheld of superheldin willen worden! Wat denk je, is dat dat iets voor JOU, misschien?

‘Open Hand’, dat is de naam van onze vereniging, die in samenwerking met de handenboom het kamp organiseert, maar ken je de vijf vingers al van Open Hand?

Duim: geluk
Wijsvinger: natuur
Middelvinger: cultuur (dat is eigenlijk gewoon alles wat mensen bedenken, maken en doen)
Ringvinger: wetenschap
Pinkje: solidariteit (Samen Sterk!)

Met deze vijf vingers maken we van jou dus een superheld. Of nee, je moet dat eigenlijk zelf doen! Want EEN ECHTE SUPERHELD ZOEKT ALTIJD DE VERBORGEN KRACHT IN ZICHZELF! Wij helpen alleen, tja, een handje om jou die kracht te helpen vinden…

Het wordt in ieder geval een kamp vol uitdagingen. Kunnen we samen een vlot bouwen waarmee we echt kunnen varen? Kunnen we overleven in de natuur (of toch voor enkele uren)? Hoe gebruiken we onze dromen en onze fantasie om er ook echt iets mee te te realiseren? Hoe red ik de mensheid (of: hoe zet ik hiervoor de eerste stapjes?), kan ik over twee touwen van de ene boom naar de andere klauteren? En over één touw?? Hoe koken we ons eigen potje? Kan ik zelf een brood bakken? Hoe help ik dieren in nood? …..

Een superheld(in) word je door je angst te overwinnen, je talenten te ontdekken en ontplooien, creatief te denken, een onderzoekende geest te ontwikkelen, uit te komen voor je mening, te luisteren naar anderen, je gevoelens te uiten en vooral: door te worden wie je bent! Dat is wat we op het Open Hand Kamp samen gaan proberen te doen!

Voor de ouders

Je kostbaarste bezit een week lang toevertrouwen aan de zorg van iemand anders, dat is niet niks! Gaan ze goed gesoigneerd worden? Hoe zit het met de veiligheid? Zullen ze het eten wel lekker vinden? Wat als ze heimwee krijgen?

Wij (Lies en Jo) zijn nu ongeveer drie jaar bezig met onze kinderactiviteiten, maar ook in onze ‘echte’ job werken we dagelijks met kinderen (Lies in de opvang en Jo in twee bibliotheken, waaronder de bibtruck, die zowat de hele Genkse jeugd van boeken voorziet). Onze eigen kinderen hebben altijd in het methodeonderwijs gezeten. Het is voor ons echt héél belangrijk dat de kinderen zich veilig en ‘op hun gemak’ voelen. We doen er ook alles aan om ervoor te zorgen dat ze bij onze activiteiten gewoon GOED IN HUN VEL zitten en dat ze altijd bij ons terecht kunnen als er iets scheelt. Er zullen op het kamp ook minstens twee volwassen begeleid(st)ers meegaan: ook zij en de andere monitoren hebben hiervoor meer dan de nodige aandacht.

We proberen de kinderen te motiveren om nieuwe uitdagingen aan te gaan, maar hebben respect voor de grenzen die zij aangeven, zodat zij ook het vertrouwen in ons behouden. Als ze zich geborgen voelen zullen kleine ruzies of verdrietjes ook veel sneller opgelost geraken, dit is eigenlijk net een deel van de ervaring!

Mochten er bepaalde aandachtspunten zijn voor jouw kind (lichamelijk, emotioneel, op vlak van voeding, …) dan is het erg belangrijk dat jullie ons dit laten weten zodat we er zo nodig op voorhand eens samen over kunnen babbelen. We zullen er ook voor zorgen dat jullie ons altijd kunnen bereiken tijdens de kampdagen.

Er komt nog een infomoment voor alle kampen waarop jullie met alle vragen bij ons terecht kunnen en de gelegenheid hebben om eens kennis te maken met de begeleiding en enkele andere ouders wiens kinderen meegaan. De datum hiervoor volgt van zodra er voldoende interesse is in het kamp. (Dit kamp is voor jongens en meisjes van 6 tot en met 14 jaar, kostprijs: 200 euro all in!)

Inschrijven kan vanaf nu, voor jongens en meisjes van 5 tot 14 jaar. Ben je nog niet helemaal overtuigd of zit je nog met vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren of eens langs te komen met je zoon of dochter. Je mag dit bericht ook gerust verspreiden naar andere mogelijk geïnteresseerde ouders of kinderen.

Wij hebben er nu in ieder geval heel veel zin in gekregen en we dromen al van een heerlijke week vol zotte en avontuurlijke dagen waarin we ons kinderhart nog eens echt kunnen ophalen. Maar om deze droom te kunnen realiseren zijn we dus wel nog op zoek naar een bende zotte en avontuurlijke kinderen om met ons mee te komen natuurlijk!

Voor het Open Hand Kamp willen we met een viertal monitoren gaan werken en hebben we wat meer plaatsjes voorzien dan gewoonlijk. De inschrijvingen voor onze activiteiten lopen momenteel wel erg hard. Wees er dus als de kippen bij als je zoon of dochter zin zou hebben in dit kamp! Vriendjes of vriendinnetjes tussen 5 en 14 jaar zijn natuurlijk ook van harte welkom.

In tegenstelling tot een eerdere aankondiging in onze nieuwsbrief zijn er geen vier, maar vijf overnachtingen voorzien: de kinderen mogen al op zondagavond toekomen, zodat we ons in alle rust kunnen installeren en met elkaar kennismaken. De prijs blijft zoals vermeld: 200 euro per kind voor de hele week, ‘all in’! (met 20% korting voor een derde kind uit hetzelfde gezin).

We gaan nog een infodag voorzien, hou dus de website in het oog of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

DSC_7673

Een superheld op ons IJslandkamp in 2016…

Groeten, Jo en Lies