Handwerkateliers

In principe is er elke laatste maandagavond van de maand een handwerkatelier bij de handenboom. (Check wel steeds de agenda, want dit kan al eens wijzigen door andere activiteiten of feestdagen!) De ateliers zijn geen ‘cursus’, m.a.w. er wordt geen les gegeven. Het is de bedoeling van elkaar te leren en elkaar te inspireren met nieuwe ideeën. Er is wel altijd begeleiding van iemand die de knepen van het vak kent.

De handwerkateliers zijn daarom ook gericht op mensen die al over de basiskennis beschikken van de techniek waarvoor ze willen komen (naaien, haken of breien). De verschillende technieken kunnen natuurlijk naar hartenlust gecombineerd worden, maar we vragen wel dat je op voorhand laat weten waarvoor je voornamelijk komt, zodat we daar wat beter op kunnen inspelen. Als je keuzetechniek naaien is, gelieve dan ook te laten weten of je over een eigen naaimachine beschikt.

Het is handig als je op voorhand al een idee hebt waaraan je wilt gaan werken tijdens het atelier. Je mag patronen, stoffen, draad, garen, knoopjes, applicaties enz. meebrengen. Een aantal van deze dingen kan je ook bij ons krijgen of kopen al naargelang de aard van het materiaal.

De eerstvolgende handwerkateliers zullen doorgaan op 24 juni, 12 augustus, 30 september, 28 oktober, 25 november en 23 december, telkens van 19.30u tot 22.30u.

Vanaf 16 jaar, inschrijving: 7,00 €.

DSC_0927-kl