Paasvakantie 2015

Goed nieuws voor alle levenslustige jongens en meisjes die graag eens een dagje weg zijn bij hun saaie ouders: de paasvakantie bij de handenboom wordt dit jaar weer actief, creatief, gezond, avontuurlijk, fantasierijk en vol van energie… net als jullie dus!

Kort programma:

Di 7/4/2015 t.e.m. do 9/4/2015: BIO DIVERSE DAGEN: de eerste week staat helemaal in het teken van biodiversiteit en biologisch eten en telen. We doen meerdere uitstappen, maken onze eigen moestuintje, leren composteren, koken ons eigen biosoepje en nog veel meer. Voor de bio diverse dagen is het de bedoeling dat je inschrijft voor de volledige week.

pasen_01

pasen_04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Di 14/4/2015: DAG VAN HET EI: Wat is er mysterieuzer dan een ei? Wat is de oorsprong ervan? Wie bedacht dat perfecte design? In hoeveel kleuren en afmetingen bestaan ze? Wat zit er eigenlijk in? Waarom worden ze soms verstopt en wat hebben ze, tja, in godsnaam met Pasen te maken? Voormiddag luisteren we naar het verhaal van het ei en spelen we het Grote Eierenspel. ‘s Namiddags zijn we … creatief met eieren! Benieuwd waar we ‘s nachts van gaan dromen…

pasen_03pasen_02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wo 15/4/2015: IN HET VOETSPOOR VAN DE INDIANEN: De indianen van de grote vlakten hebben altijd tot onze verbeelding gesproken. Als de slechteriken, die genadeloos cowboys scalpeerden of als een spiritueel volk dat leefde in perfecte harmonie met de natuur en de geestenwereld. Maar wie waren zij werkelijk, en hoe zag het leven van een indiaan er uit? Hoe leven zij nu? We zoeken het spoor dat ons leidt naar de echte indianen en beleven een dag uit hun leven. En… we bouwen zelf een tipi!

 

Do 16/4/2015: DAG VAN DE VOGEL: waarom zijn mensen altijd al een beetje jaloers geweest op vogels? Wie bedacht dat perfecte design om te vliegen? In hoeveel kleuren en afmetingen bestaan ze? Hoe kunnen we vogels op herkennen op het geluid dat ze maken? Op de dag van de vogel zoeken we samen naar het antwoord op deze vragen, leren we een paar vogels beter kennen en maken we een hele mooie vogelkast om mee naar huis te nemen.

pasen_05

Praktisch:

Wat: natuurlijke en avontuurlijke vakantiedagen voor kinderen van 5 tot 14 jaar.

Wanneer: paasvakantie 2015 (data: zie hoger). Telkens van 10.00u tot 17.00u. (Vroeger brengen of later afhalen is mogelijk in afspraak met ons). Inschrijven per week; losse dagen: enkel tijdens de tweede week van het paasverlof.

Waar: “De handenboom”, Hasseltse Beverzakstraat 90, 3500 Hasselt. Tel: 011/82.42.65; 0486/607.516 (Lies); 0488/280.502 (Jo).
joeersels@hotmail.com, of volg ons op facebook!

Prijs:

  • bio diverse dagen: 60,00 € per kind (3 x 20,00 € )
    • losse dagen paasvakantie: 20,00 € per dag per kind
      Met uitzondering van de dag van de vogel, dan vragen we 5€ meer voor het
      Vogelkastje, dus enkel op die dag, 25€

Voor het derde kind uit hetzelfde gezin is er 20% korting.

Wat meebrengen: speelkledij en -schoenen, boterhammen in een boterhammendoos, water in een drinkbus. Soep en vieruurtje wordt door ons voorzien, een sapje van de wereldwinkel kan gekocht worden aan 1,00 € (of met een sapjeskaart): gelieve dit op voorhand met ons te regelen.