Zomervakantie 2015

JA, het wordt weer een zomer vol belevenissen bij de handenboom!

 Vr 10/7: fantAStival: de handenboom werkt weer mee aan het meest sfeervolle zomerfestivalletje van Vlaanderen! FantAStival is een klein, maar supergezellig en gratis eco-cultureel festival dat doorgaat in en rond het middeleeuwse (ontwijde) Sint-Aldegondiskerkje in As. Thema dit jaar is CIRCUS en je kan er genieten van een marktje, workshops, lekkere eetstandjes, straatanimatie, theater en optredens van talentvolle jonge Belgische bands. Meer info binnenkort op: www.as.be

 

Ma 13 t.e.m. vr 17/7: CIRCUSKAMP: hou je vast aan je bretellen, want ‘Circo Alberomani’ komt dit jaar een ganse week lang op visite bij de handenboom! Het lijkt soms wel of dit beruchte familiecircusgezelschap in haar lange geschiedenis meer rampen dan shows heeft meegemaakt. Tot twee maal toe konden we hun redden van de ondergang: dankzij de inzet en inventiviteit van de kinderen maakten we zelf het spektakel tijdens ons circuskamp. Maar we houden eerlijk gezegd ons hart al vast, want het kaartje dat we met nieuwjaar vanuit Moldavië kregen van Jornito belooft niet veel goeds: “ Circustent afgebrand – HELP!” Gelukkig krijgen we ook dit jaar weer professionele bijstand van Stan van Balancirk!

zomer_01

Wo 22 t.e.m. vr 24/7: KAMPEERDAGEN: welkom op de gezelligste volkscamping van België en tevens de enige die slechts drie dagen per jaar open is: ‘Camping ‘t Beverzakske’! Het animatieteam ‘de Schalkse Beverzakskes’ vergast u op een warme en vriendschappelijke sfeer, verkwikkende daguitstapjes in de natuurlijke omgeving, lekker en gezond eten uit de keuken van tante Lies, vermakelijke volksspelen en straffe kampvuurverhalen van nonkel Jo. Samen onbezorgd kamperen, spelen, genieten en ontspannen: hier kan het nog!

zomer_02

Ma 10 t.e.m. vr 14/8: NIEUWE WILDEN KAMP (NATUURBELEVINGSKAMP): “wilde word wakker!”: ziedaar de strijdkreet van de Stam van de Nieuwe Wilden! Oj, het tweelingbroer van Jo die jarenlang bij verscheidene natuurvolkeren leefde komt deze zomer weer langs, en hij wil JOU graag laten toetreden tot zijn stam. Wil je leren overleven in en met de natuur: eetbare, giftige en geneeskrachtige planten onderscheiden, vuur maken, water zoeken, een beschutting bouwen, diersporen herkennen, natuurkunst maken,…? Wil je eindelijk eens weten wat dat broeikaseffect nu eigenlijk precies is en wat jij kan doen om het milieu te beschermen? Wil je eens enkele natuurvolkeren beter leren kennen en zien hoe zij erin slaagden om eeuwenlang in harmonie te leven met de dieren en planten rondom hun? Dan kan jij misschien wel de beproevingen van het Nieuwe Wilden kamp doorstaan en lid worden van de N.W.T. (New Wild Tribe)!

zomer_03

Ma 24 t.e.m. vr 28/8: REIS ROND DE WERELD IN 5 DAGEN (WERELDKAMP): dankzij een speciale, hoogtechnologische installatie van ESA konden we vorig jaar ons handenboomatelier ombouwen tot een reis- en teleportatiemachine, de HB01! Dit jaar hebben we het systeem geperfectioneerd: met de HB02 maken we een nieuwe wereldreis die ons in 5 dagen weer naar de 5 continenten zal brengen. De tussenstops zijn vooralsnog top secret, maar het wordt opnieuw een opwindende kennismaking met de muziek, de kookkunst, de mensen, de dieren, de verborgen geheimen en de hartveroverende verhalen van Afrika, Europa, Azië, Oceanië en Amerika!zomer_04

Praktisch:

Wat: natuurlijke en avontuurlijke vakantiedagen voor kinderen van 5 tot 14 jaar. Nieuwe Wilden kamp vanaf 7 jaar.

Wanneer: zomervakantie 2015 (data: zie hoger). Telkens van 10.00u tot 17.00u. (Vroeger brengen of later afhalen is mogelijk in afspraak met ons). Inschrijven per week; losse dagen: enkel tijdens de tweede week van het paasverlof.

Waar: “De handenboom”, Hasseltse Beverzakstraat 90, 3500 Hasselt. Tel: 011/82.42.65; 0486/607.516 (Lies); 0488/280.502 (Jo). Info: www.dehandenboom.be; joeersels@hotmail.com, of volg ons op facebook!

Prijs:

  • kampeerdagen: 90,00 € per kind (3 dagen, all in!
  • andere zomerkampen: 100,00 € per kind

Voor het derde kind uit hetzelfde gezin is er 20% korting

Wat meebrengen: speelkledij en -schoenen, boterhammen in een boterhammendoos, water in een drinkbus. Soep en vieruurtje wordt door ons voorzien, een sapje van de wereldwinkel kan gekocht worden aan 1,00 € (of met een sapjeskaart): gelieve dit op voorhand met ons te regelen.

Inschrijven kan per mail, per telefoon of via Facebook.

De handenboom
Jo en Lies Eersels – Neven
Hasseltse Beverzakstraat 90
3500 Hasselt
0032 (0)11 82.42.65 – 0032 (0)486 607 516 – 0032 (0)488 280 502
joeersels@hotmail.com
www.dehandenboom.be; https://www.facebook.com/de.handenboom
BE 0518980088 rek.nr. BE59 0016 9333 1626