Wat

Als je handen gaan jeuken wordt je verbeelding wakker…

DSC03236-kl

De handenboom is een plaats in Kiewit, Hasselt waar kinderen, jongeren en volwassenen terecht kunnen voor allerlei creatieve avonturen. In en rond ons ateliertje organiseren we er kleinschalige, maar kwaliteitsvolle activiteiten die ontspannend én prikkelend zijn voor de geest. We hopen hiermee kleine en grote mensen mogelijkheden te bieden om zich op een fijne, zinvolle en originele manier te ontplooien in de dingen die ze graag doen.

We zijn tegenwoordig allemaal erg druk bezig met het vullen van ons hoofd. Bij de handenboom willen we graag wat weerwerk bieden door daar weer wat ‘speelruimte’ vrij te maken. Vooral voor kinderen denken we dat het vandaag de dag belangrijk is dat ze zich ook nog op een andere, meer levensechte manier kunnen uitleven dan op de vele schermpjes die onder hun oogjes oplichten. Natuurlijk en duurzaam ontplooien, dat is de drijfveer van de handenboom. En ons ateliertje met de grote tuin, het kampvuurplekje en vooral: het halfverwilderde ‘handenboomboske’ zijn daar bijzonder geschikt voor!

Natuur en cultuur

De handenboom wil een beetje een kruisbestuiving zijn tussen natuur en cultuur. De natuur op een ‘onbedorven’ manier beleven: dat is in het dichtbevolkte en overgeorganiseerde land waarin we leven niet meer zo vanzelfsprekend, maar toch wezenlijk om ons goed in ons vel te voelen. Voor kinderen begint het met buiten spelen: ravotten, in bomen klimmen, naar beestjes zoeken…

Anderzijds zit het in de ‘natuur’ van de mens om zelf dingen te maken, te koken, te verzinnen en om samen met andere mensen gezellig en zinnig bezig te zijn , maar ook daar is vaak gewoon geen gelegenheid meer voor. Die gelegenheid willen wij bieden, tenminste, als jij er de tijd voor maakt.

Niets is hongeriger dan de menselijke geest. Wij willen hem dus gráág voeden! Met ideeën, muziek, een boeiende vorming, een lezing, een boekenavond,… Of een verhaal natuurlijk. In de toekomst gaan we hier regelmatig ruimte voor maken in ons programma. Cultuurvuur bij de handenboom, kom je eraan warmen!

DSCN2519-kl