Wie

Jo werkt in twee bibliotheken, onder andere ook in de mobiele ‘bibtruck’, die zowat alle basisscholen van Genk bezoekt en zo ongeveer 6000 kinderen en 300 leerkrachten van vers leesvoer voorziet! In een vorig leven was hij ook nog lasser en misschien is het door die wat ongewone jobcombinatie dat hij graag werkt met zijn hoofd en verbeelding, maar ook met zijn handen. En dat komt goed uit: voor de nooit ophoudende verbouwingswerken aan het oude voormalige keuterboerderijtje waar nu de handenboom groeit natuurlijk, maar ook om muziek te maken, te tekenen, in de aarde wroeten of om verhalen te vertellen. Door de onvoorspelbare interactie met de kinderen kan dat laatste soms voor wonderlijke momenten zorgen. Hij is als ook natuurgids en sinds de oprichting van het Nationaal Park Hoge Kempen in 2006 actief als ranger bij dit geweldige Limburgse natuurproject. Verder houdt hij van reizen, wandelen met de rugzak, pikant vegetarisch eten, sociaal gedreven mensen en van de meest uiteenlopende cultuurverschijnselen.

Lies was vroeger jarenlang onthaalmoeder, maar tegenwoordig rijden haar eerste onthaalkindjes al rond met de auto. Nu werkt ze als kinderbegeleidster in de buitenschoolse opvang (‘De speeltoren’ in Hasselt). Werken met kinderen is altijd haar ‘ding’ geweest en ze vindt het nog altijd geweldig om dat magische moment mee te maken waarop een kind ontdekt dat weer iets nieuws kan en daar spontaan weer wat meer zelfvertrouwen door krijgt. Lies luistert graag naar de 1001 dingen die kinderen verzinnen of te vertellen hebben en is altijd hongerig om iets nieuws te aan te leren. Of om mooie of originele dingen te maken met klei, textiel, papier of allerlei restmaterialen. Ze houdt ook van koken en bakken, van activiteiten bedenken, van fijne babbels met fijne mensen en van op vakantie gaan met ons caravannetje. De handenboom is voor haar een gedroomde kans om samen met haar gezin heel veel inspiratie op te doen en te delen met anderen.

We zijn gezegend met drie zonen: Jorn (º1998), Sverre (º2002) en Sigi (º2005).
Jorn volgt verzorging in SJB Zonhoven en is helemaal gek van dieren (vooral katten en reptielen). Verder is hij heel gedreven bezig met theater en muziek.
Onze creatieve dromer Sverre gebruikt zijn geweldige fantasie voor de meest allerlei tekeningen, knutselwerken en powerpoints, volgt animatietekenen aan de academie in Genk en klimt graag in bomen.
Sigi zit in Freinetschool ‘on the move’ in Genk, waar hij zich als een visje in het water voelt. Hij ravot graag buiten met vrienden en is sinds kort verknocht aan zijn skateboard, maar houdt zich net zo graag urenlang stilletjes in zijn eentje bezig, zodat je soms zou vergeten dat hij er is.
Een kampvuur vinden ze alle drie de max!
Voilà, da’s een hele biografie, maar zo hebben jullie een beeld van het gezin achter de handenboom.

DSC_4594